+420 601 374 121

Zásady zpracování osobních údajů

verze 1.1

Sdělení ve smyslu čl. 13 Nařízení EU č. 2016/679 (dále jen “GDPR”)

Kdo je MONTE SHOP?

Webové stránky na adrese https://www.monte-shop.cz provozuje a jako správce údajů jedná:
Ing. Karel Buchta, Ph.D.
IČO: 76074862
se sídlem: Steinerova 603/14, 149 00 Praha 11 - Háje, Česká republika
zapsán v registru živnostenského podnikání
kontaktní údaje:
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
telefon: +420 601 374 121
web: https://www.monte-shop.cz
dále jako "my"

Které osobní údaje potřebujeme (shromažďujeme, zpracováváme)?

V případě objednávky:

  • jméno a příjmení - osoba, která objednávku vytvořila a je za ni zodpovědná
  • název společnosti (obchodní firmu)
  • fakturační adresu
  • dodací adresu - pakliže je jiná než fakturační
  • je-li kupující podnikatel nebo právnickou osobou pak IČ případně DIČ (je-li plátcem DPH)
  • telefonní číslo - vyžadujeme, kdyby bylo potřeba cokoli operativně řešit ohledně objednávky, případně z důvodu dopravy k Vám
  • e-mail

V případě registrace do našeho systému (bez objednávky):

  • jméno a příjmení
  • e-mail
  • po registraci je možné (nikoli povinné) si předem doplnit v nastavení Vašeho účtu i další údaje vztahující se k Vaší osobě, firmě a dodacím údajům stejně jako v případě objednávky viz. výše.

Proč Vaše údaje potřebujeme a jak je získáváme

Vaše osobní údaje jsme oprávněni použít pouze za účelem, pro který jste nám je dali. Vaše osobní údaje získáváme od Vás v níže uvedených případech a zpracováváme je z následujících důvodů. Zejména:

  1. Při uzavření a plnění smlouvy - pro účely zpracování a vykrytí Vaší objednávky
  2. Při registraci do našeho e-shopu, nebo k odběru newslleteru - bez ověřeného e-mailu není možné Vás registrovat, případně Vám zasílat novinky, aktuality, akce apod.
  3. Při žádosti (dotazu) o informaci na produkt (zboží) či službu, kterou nabízíme - pokud se nás prostřednictvím našeho webu, mailem, nebo telefonicky na cokoli ptáte, nebo chcete být informování v souvislosti s našimi produkty a službami - zkrátka za účelem naší běžné komunikace s Vámi

Kde a jak dlouho jsou Vaše údaje uchovávány

Uložení, správě a zabezpečení Vašich dat věnujeme velikou pozornost a snažíme se aktivně minimalizovat jakákoli možná rizika zneužití Vašich dat! Data v elektronické podobě jsou primárně uložena a zpracovávána v ČR na softwarově i fyzicky zabezpečených serverech našeho poskytovatele hostingu. Zálohy dat jsou uloženy i na serverech mimo ČR - vždy však na serverech fyzicky umístěných v zemích EU, tedy všude, kde platí GDPR. Některé údaje jsou uchovávány i v tištěné podobě. Např. to mohou být faktury, objednávky, štítky na balících atp.

Údaje, které jsme od Vás obdrželi v souvislosti s plněním obchodní smlouvy (objednávky) a které se vztahují k zákonem dané evidenci pro daňové účely apod. musíme uchovávat po dobu zákonem danou.
Pokud jste si u nás udělali pouze registraci do webového rozhraní, ale nestali jste se našim zákazníkem, nepřihlásili jste se ani k odběru novinek atp. a do našeho systému jste se nepřihlásili ani jednou po dobu jednoho roku, automaticky Vás po této době vymažeme z aktivní databáze (budete tzv. "zapomenuti").
Pokud jste se odhlásili z odběru novinek ap., a nemáte u nás aktivní účet, Vaše data jsou automaticky vymazána z aktivní databáze.
Nicméně i po jakémkoli vymazání Vašich osobních údajů z našich databází viz. výše se budou až po dobu jednoho roku Vaše data nacházet v archivu našich záloh.

Některé Vaše osobní údaje v souvislosti s cookies soubory, jako je IP adresa, typ prohlížeče, rozlišení obrazovky atp. mohou být, v souvislosti s analýzou návštevnosti našich webových stránek, uchovávány i na serverech společnosti Google Inc.

Komu předáváme Vaše osobní údaje

V rámci plnění našich závazků vůči Vám, můžeme či musíme předávat Vaše osobní údaje dalším osobám.  a to především:

  1. Společnostem zajišťujícím pro nás přepravu:
    • Zaslat.cz
    • Geis CZ s.r.o.
    • DPD
    • Česká pošta, s.p.
    • Zásilkovna
  2. V rámci zajištění provozu našich elektronických systémů (web, provoz mailů, CRM, účetnictví ap.) má ke Vašim údajům přístup náš dodavatel hostingových a serverových řešení: pasas.cz
  3. V rámci cloudových řešení typu Google disk pro tvorbu a uchování dokumentů se Vaše údaje mohou nacházet na serverech Google, Inc.
  4. V rámci analýzy chování našich zákazníků, případně pro naše marketingové a propagační účely mohou pro nás zpracovávat některé Vaše osobní údaje, tyto společnosti:
    • Google, Inc.
    • Seznam.cz, a.s.
    • Facebook Inc.

Subjektům uvedeným v bodě 4 v žádném případě nesdělujeme údaje jako Vaše jméno, e-mail, adresa, telefon apod.

Cookies

Cookies jsou textové soubory ukládané do počítače nebo jiného elektronického zařízení každého návštěvníka webového rozhraní, které umožňují fungování webového rozhraní. Ne všechny cookies shromažďují osobní údaje; některé pouze umožňují správné fungování webového rozhraní. Používání souborů cookies můžete odmítnout volbou v příslušném nastavení v internetovém prohlížeči. Upozorňujeme, že při odmítnutí používání souborů cookies není vyloučeno, že nebudete moci plně využívat veškeré funkce webového rozhraní.

Cookies, které využívá webové rozhraní, jsou následující:

  • cookies první strany – tyto cookies jsou přiřazeny k doméně našeho webu; jedná se o nezbytné cookies a výkonnostní cookies, mohou být dočasné nebo trvalé
    • nezbytné cookies – umožňují navigaci na webovém rozhraní a využívání základních funkcí, nijak vás neidentifikují a nejedná se o osobní údaje
    • výkonnostní cookies – slouží pro analýzu způsobu využívání webového rozhraní (počet návštěv, čas strávený na webovém rozhraní apod.); údaje získané těmito cookies jsou anonymní
  • cookies třetích stran – tyto cookies jsou přiřazeny k jiné doméně, než je doména našeho webu, a to i když se nacházíte na našem webu; tyto cookies nám umožňují analyzovat náš web a zobrazovat pro vás reklamu na míru; jedná se o funkční cookies a cílené a reklamní cookies
    • funkční cookies – slouží k personalizaci obsahu prostřednictvím zapamatování přihlašovacích údajů, geolokace apod.; jejich prostřednictvím může docházet k získávání a zpracování osobních údajů
    • cílené a reklamní cookies – slouží k zobrazování cílených reklam na webovém rozhraní i mimo ně; jejich prostřednictvím může docházet k získávání a zpracování osobních údajů. Informace o tom, jak náš web využíváte, můžeme dále sdílet s našimi partnery z oblasti sociálních sítí, inzerce a analýz

Webové rozhraní používá službu Google Analytics a případně i další služby poskytované společností Google, Inc (dále jen „Google“). Tyto služby pracují s informacemi získanými prostřednictvím souborů cookies. Pokud vás zajímá, jak Google využívá data, které od nás získává, a jak zpracování upravit nebo zakázat, dozvíte se tyto informace kliknutím na následující odkaz: Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů.

Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů

Pokud zpracováváme vaše osobní údaje jen na základě vašeho souhlasu (tj. bez jiného zákonného důvodu), můžete tento souhlas kdykoliv odvolat.

Máte právo požadovat, vznášet námitky, stěžovat si nebo chtít:

  1. potvrzení, zda o Vás zpracováváme nějaké osobní údaje, a pokud ano, máte právo nahlédnout do svých osobních údajů a požádat o tyto informace:
    1. za jakým účelem Vaše údaje zpracováváme,
    2. v jakém rozsahu jsou Vaše údaje zpracovávány,
    3. komu byly a budou Vaše údaje zpřístupněny,
    4. jak dlouho budou Vaše údaje uchovávány,
    5. veškeré dostupné informace o zdroji osobních údajů, pokud nejsou získávány přímo od Vás,
    6. máte právo podat stížnost u dozorového úřadu,
  2. kopii zpracovávaných osobních údajů pod podmínkou, že tím nebudou ovlivněna práva nebo svobody někoho jiného. Za další vyžádané kopie může správce údajů účtovat přiměřený poplatek podle výše administrativních nákladů,
  3. opravu nebo vymazání osobních údajů, omezení jejich zpracování nebo vznést námitku proti jejich zpracování,
  4. kdykoli odvolat souhlas se zpracováním vašich osobních údajů, nebo vznést námitku můžete:
    1. prostřednictvím e-mailu zaslaného na naši kontaktní e-mailovou adresu,
    2. telefonicky na našem kontaktním telefonním čísle,
    3. písemně formou dopisu zaslaného na naši doručovací adresu,
    4. v případě obchodních sdělení – způsobem, který je uveden v každém e-mailu obsahujícím obchodní sdělení (kliknutím na odhlašovací odkaz apod.)

      Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování údajů prováděného do doby odvolání souhlasu se zpracováním.
  5. podat stížnost a to:
    1. u nás na uvedených kontaktních údajích - budeme se Vám snažit maximálním způsobem vyjít vstříc a vše vyřešit k Vaší spokojenosti, nebo u
    2. Úřadu pro ochranu osobních údajů - podrobnosti naleznete zde.

Další informace

O aktualizacích těchto Zásad ochrany osobních údajů Vás budeme informovat včas a vhodnými prostředky. Pokud budeme Vaše osobní údaje potřebovat zpracovávat pro jiné účely, než jaké jsou uvedeny v těchto Zásadách, budeme Vás o tom vždy informovat předem a případně požádáme o Váš souhlas.